ICT-palvelukeskus Vimana Oy:n palvelutarjonnan suunnittelu käynnistyy

15.09.2017

Vimana Oy:n palvelutarjonnan mahdollistava suunnittelu on käynnistymässä viidellä osa-alueella:

  1. Yhteinen digitaalinen viestintä- ja työskentely-ympäristö
  2. Yhteinen käyttäjähallinta
  3. Yleisen asianhallinnan järjestelmän valmistelu ja toteutus
  4. Tietoliikenteen runkoverkkojärjestelyt
  5. Perustietotekniikan konsolidaation tuki ja siihen liittyvät kilpailutukset

Yhteistyötä maakuntien kanssa tarvitaan, jotta palveluiden ja tietojärjestelmien tavoitteet voidaan määritellä sekä pitkällä että lyhyellä aikavälillä. Yhteistyötä tarvitaan myös Vimana Oy:n ja maakuntien välisen työnjaon tarkentamiseksi sekä ICT-muutosten rahoitustarpeiden ja kansallisen muutostuen suunnittelun tueksi.

Vimana Oy:n toimintojen ja palvelujen kehittämistä jatketaan yhdessä hallituksen, maakuntien asiantuntijoiden sekä muun asiantuntijaverkoston ja maakuntien asiakasneuvottelukunnan kanssa. Palvelukeskuksen tehtävät ja käyttövelvoite säädetään myöhemmin maakuntalaissa.

ICT-palvelukeskuksen tarkoituksena on tuottaa ja tarjota maakunnille asiantuntija- ja kehityspalveluita sekä hankkia markkinoilta ja yhteistyökumppaneiltaan tarvittavia ohjelmistoja ja muita ratkaisuja. Yhtiön keskeisiä palveluja ovat myös muutokseen liittyvät tukitehtävät sekä palvelujen siirrot.

Maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana Oy perustettiin 3.7.2017 ja sen hallituksen puheenjohtajana toimii Mirjami Laitinen. Yhtiön avainhenkilöitä ollaan rekrytoimassa. Valtio omistaa toistaiseksi yhtiön koko osakekannan, mutta myöhemmin omistus siirretään maakunnille. Yhtiön omistajaohjaajana toimii tässä vaiheessa työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Mirjami Laitinen, puh. 0295 530 128, mirjami.laitinen(at)vm.fi